Hypotheek

Voor alle vragen betreffende hypotheken kunt u bij ons notariskantoor terecht.

Hypotheek regelen

Wanneer een hypotheek nodig is bij de aankoop of verkoop van een woning of bedrijfspand, dan regelt de notaris een aantal zaken voor u die te maken hebben met het opmaken van de benodigde hypotheekakte.

Wat doet de notaris voor u?

Als het gaat om een hypotheek voor de aankoop van onroerend goed, dan heeft u naast de leveringsakte ook een hypotheekakte nodig. Daarbij krijgt u te maken met een bankgarantie of waarborgsom: deze houdt de notaris voor u in bewaring tot de overdracht plaats vindt en u als koper aan uw verplichtingen heeft voldaan. Ook is het mogelijk dat de bestaande hypotheek wordt over gesloten.

Passeren van de hypotheekakte

Voor het tekenen van de hypotheekakte, ook wel het passeren van de hypotheekakte genoemd, wordt u uitgenodigd bij de notaris. Wanneer u een bestaande hypotheek op uw oude woning of bedrijfspand had, zal deze nadien in het Kadaster worden doorgehaald. Nadat de nieuwe hypotheek akte is ondertekend wordt de hypotheek ingeschreven in het Kadaster. De inschrijving van de nieuwe hypotheek is daarmee een feit.

Uitschrijven hypotheek

Royeren is het uitschrijven (doorhalen) van een hypotheek uit het Kadaster. Wanneer u de volledige lening hebt afgelost bij uw geldverstrekker, kan de notaris het recht van hypotheek van de oude geldverstrekker bij het Kadaster voor u laten royeren.

Bel ons:

078-630 98 68
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-12:30 uur en van 13:30-17:00 uur.

E-mail ons:

notaris@dovianus.com

Waarom kiest u voor ons?

Deskundig en persoonlijk advies

Informele sfeer

Gunstige all-in tarieven

Bankgarantie

Een bankgarantie is een document waarin een bank onvoorwaardelijk garandeert dat de borgsom die de koper aan de verkoper moet betalen, wordt voldaan, indien de laatste daarop aanspraak maakt.

Wanneer u een woning koopt, is het gebruikelijk dat de verkoper verlangt dat u 10% van de koopsom als garantie op de derdengeldenrekening van de notaris stort, ter verzekering dat de overdracht zal plaatsvinden.

Ook is het mogelijk dat de koper hiertoe een waarborgsom t.b.v de verkoper aan de notaris voldoet.

Heeft u een hypotheek nodig en wilt u de aankoop van uw woning of bedrijfspand door ons kantoor laten verzorgen? Ons notariskantoor is u graag van dienst. Neemt u gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust op telefoonnummer: 078-630 98 68 of stuur ons een e-mail: notaris@dovianus.com