Aankoop bedrijfspand

Wilt u een pand aankopen voor uw onderneming?
De notaris kan u helpen bij de juridische en fiscale aspecten.

Aankopen van een bedrijfspand of kantoorruimte

Wilt u een pand aankopen waarin u uw onderneming gaat vestigen? Bij de aankoop van een bedrijfspand of kantoorruimte is het inschakelen van een notaris noodzakelijk. U krijgt naast de financiële kant, ook te maken met juridische en fiscale aspecten.  Een goede voorbereiding is van groot belang zodat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De notaris kan u daarbij helpen.

Wat doet de notaris voor u?

Het kan zijn dat in plaats van de makelaar, de notaris de koopovereenkomst vastlegt. Maar vóór het zover is, is het raadzaam de notaris tijdig in te schakelen, zodat hij voorbereidende werkzaamheden kan verrichten, zoals:

  • Onderzoek doen naar het bestemmingsplan van het pand.
  • Uitzoeken of de verkoper daadwerkelijk eigenaar is van het pand en of hij/zij beschikkingsbevoegd is.
  • Het checken van het faillissementsregister.

Leveringsakte bedrijfspand

Ook regelt de notaris de opmaak van de leveringsakte. Bij de overdracht tekenen u, de verkopende partij en de notaris deze akte. Heeft u een hypotheek afgesloten voor de aankoop van het pand? Dan wordt ook de hypotheekakte bij de overdracht door u en de notaris ondertekend. De gestelde bankgarantie wordt weer aan de bank teruggegeven.

De eigendomsoverdracht is pas een feit, als de notaris een afschrift van de leveringsakte heeft ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Ook zorgt de notaris ervoor, dat uw hypotheekakte wordt  geregistreerd in de openbare registers.

Bel ons:

078-630 98 68
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-12:30 uur en van 13:30-17:00 uur

E-mail ons:

notaris@dovianus.com

Waarom kiest u voor ons?

Deskundig en persoonlijk advies

Informele sfeer

Gunstige all-in tarieven

Ondernemingen notaris

Fiscale aspecten

U bent overdrachtsbelasting en/of omzetbelasting verschuldigd als u een bedrijfspand koopt. De regels van beide belastingen zijn erg complex. Mr. Remus Dovianus kan u hierin deskundig begeleiden.

Heeft u een bedrijfspand op het oog? Ons notariskantoor Remus Dovianus is u graag van dienst bij de voorbereidende werkzaamheden en de juridische en fiscale zaken rondom de aankoop van het pand.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust op telefoonnummer: 078-630 98 68 of stuur ons een e-mail: notaris@dovianus.com

Menu