Verkoop woning

Voor alle vragen betreffende de aan- en verkoop van uw woning kunt u bij ons terecht.

Verkoop woning, hoe regelt u dat?

U heeft een koper gevonden voor uw woning, en na de bezichtiging bent u het met de aankopende partij eens geworden over de prijs. Vervolgens moet u afspraken maken over de overdracht van de woning en over de voorwaarden waaraan u en de koper moeten voldoen.

Als verkoper hebt u een informatieplicht. Dat betekent dat u de koper alles moet vertellen over zaken die invloed kunnen hebben op de waarde van het huis. Het gaat dan om verborgen gebreken, maar ook om bijvoorbeeld het bestemmingsplan van het huis en een recht van overpad. Bovendien moet u zelf beschikkingsbevoegd zijn om het huis te mogen verkopen. Heeft u het huis onlangs uit een nalatenschap verkregen? Dan moet de beschikkingsbevoegdheid duidelijk vaststaan. Schakel als verkoper daarom tijdig een notaris in. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.

Wat doet de notaris voor u?

De notaris is onafhankelijk en onpartijdig, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de adviseur van de koper. Weet u zelf niet precies aan welke wetten en regels u als verkoper moet voldoen? Neemt u dan gerust contact op met ons notariskantoor zodat de notaris u kan adviseren. Hij zal onder meer het volgende voor u doen:

  • Het bewaken van het financiële proces, waarbij de notaris ervoor zorgt dat o.a. de bank zijn geld krijgt.
  • Het opmaken van de akte van levering: deze notariële akte is nodig voor de overdracht van het eigendom van de woning.
  • De akte van levering laten inschrijven in het Kadaster.

Het doorhalen van de hypotheek: de notaris controleert of uw hypotheek is afgelost en geeft het Kadaster de opdracht om de hypotheek uit het Kadaster te schrappen.

Bel ons:

078-630 98 68
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-12:30 uur en van 13:30-17:00 uur.

E-mail ons:

notaris@dovianus.com

Waarom kiest u voor ons?

Deskundig en persoonlijk advies

Informele sfeer

Gunstige all-in tarieven

Verkoop van een huis verkregen uit een nalatenschap

Heeft u een huis uit een nalatenschap verkregen en wilt u het huis nu te koop zetten? Er zijn veel (fiscale) regels waar u op moet letten en onbekendheid hiermee kan tot financiële problemen zorgen. Schakelt u daarom tijdig de notaris in: in ieder geval vóórdat u de erfenis aanvaardt.
De notaris zal onder meer uitzoeken wie er recht heeft op het huis, hoe een en ander geregeld is met de hypotheek en zal, indien u dat wilt, de erfbelasting berekenen die u eventueel moet betalen als het huis verkocht is. Om het huis te mogen verkopen, heeft u een verklaring van erfrecht nodig.

U kunt voor alle vragen betreffende aan- en verkoop van uw woning bij ons notariskantoor terecht. Neemt u gerust contact met ons op!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust op telefoonnummer: 078-630 98 68 of stuur ons een e-mail: notaris@dovianus.com

Menu