Testamenten

Het vastleggen van uw wensen voor als u er straks niet meer bent. Welk testament het meest aansluit bij
uw persoonlijke situatie, kan de notaris u het beste uitleggen.

Wat is een testament?

Een testament is een akte waarin u vastlegt wat er bij overlijden moet gebeuren met uw nalatenschap. Het is ook mogelijk om hierin vast te leggen wat uw wensen zijn voor de uitvaart en wie de erfenis moet afwikkelen.

Tijdens het leven wit u daar eigenlijk niet te veel over nadenken. Heel begrijpelijk, maar toch is het belangrijk daar eens bij stil te staan. Want: iedereen laat iets na. Dat kunnen bijvoorbeeld spullen zijn, geld of dieren. Maar ook schulden. Door middel van een testament kunt u sturing geven aan uw nalatenschap na uw overlijden en kunt u vastleggen wie er wel of juist geen erfgenamen zijn.

U kunt al vanaf de leeftijd van 16 jaar een testament laten opmaken.

Wat als u niets regelt?

Als u komt te overlijden zonder dat u een testament gemaakt heeft, bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Ook wijst de wet de erfgenamen aan in een bepaalde volgorde. Zo zijn bijvoorbeeld de echtgenoot en de kinderen als eersten de wettelijke erfgenamen.

De wet regelt ook, hoeveel elk van uw erfgenamen erft. Wanneer u dus zelf wilt bepalen welk aandeel en aan wie u uw vermogen en bezittingen nalaat, kunt u het beste een testament laten opstellen.

Bel ons:

078-630 98 68
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-12:30 uur en van 13:30-17:00 uur.

E-mail ons:

notaris@dovianus.com

Waarom kiest u voor ons?

Deskundig en persoonlijk advies

Informele sfeer

Gunstige all-in tarieven

De belasting en uw erven

Bij het opstellen van een testament wordt ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de vraag, op welke wijze het vermogen op de fiscaal meest gunstige wijze kan worden overgeheveld naar een volgende generatie. Indien er minderjarige kinderen zijn kan ook de benoeming van een voogd aan de orde komen. Ook dit kan worden opgenomen in het testament.

Welk testament het meest aansluit bij uw persoonlijke situatie, kan de notaris u het beste uitleggen. Wilt u meer weten? Neem contact op met ons kantoor. Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust op telefoonnummer: 078-630 98 68 of stuur ons een e-mail: notaris@dovianus.com

Menu