Trouwen of geregistreerd partnerschap

U gaat trouwen of u wilt een geregistreerd partnerschap aangaan.
U kunt bij de notaris huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden vast laten leggen.

Trouwen / geregistreerd partnerschap: huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden

U gaat trouwen of u wilt een geregistreerd partnerschap aangaan. Dan heeft u het waarschijnlijk ontzettend druk met het regelen van alle leuke dingen rondom de voorbereiding. Maar denk ook aan de minder leuke zaken, zoals het (laten) opstellen van huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

Als u niets vastlegt, dan is de wettelijke regeling van toepassing. Is dat niet de bedoeling? Dan heeft u een notaris nodig om e.e.a. vast te laten leggen in huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden.

Trouwen of geregistreerd partnerschap?

Door een  wetsverandering in april 2014, zijn er nog maar weinig verschillen tussen beide relatievormen. Gehuwden en geregistreerd partners hebben ook vrijwel dezelfde rechten en plichten. Zo bent u in beide gevallen verplicht elkaar te voorzien in het levensonderhoud en geldt vanaf 1 januari 2018 automatisch beperkte gemeenschap van goederen.

Wat doet de notaris voor u?

U kunt na 1 januari 2018 ook nog steeds kiezen voor de algehele gemeenschap van goederen. U kunt dit voor beide relatievormen (huwelijk en geregistreerd partnerschap) bij de notaris laten vastleggen. Ook als u bezittingen en/of schulden na het huwelijk gescheiden wilt houden, een eigen bedrijf heeft of bijvoorbeeld een erfenis verwacht, is het verstandig om huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden op te laten stellen door de notaris.

Bel ons:

078-630 98 68
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-12:30 uur en van 13:30-17:00 uur.

E-mail ons:

notaris@dovianus.com

Waarom kiest u voor ons?

Deskundig en persoonlijk advies

Informele sfeer

Gunstige all-in tarieven

Het verschil tussen huwelijk en geregistreerd partnerschap

Het belangrijkste verschil heeft te maken met het beëindigen van de relatie. Deze verloopt bij een geregistreerd partnerschap eenvoudiger dan bij een huwelijk: in dat laatste geval moet u namelijk altijd naar de rechter. Wanneer er minderjarige kinderen zijn, moet u ook in het geval van het beëindigen van een geregistreerd partnerschap naar de rechter.

Lees meer over scheiden en wat de notaris daarin voor u kan betekenen.

Wilt u trouwen onder huwelijkse voorwaarden of een geregistreerd partnerschap aangaan? Bespreek uw wensen met betrekking tot uw situatie met de notaris. Hij kan u adviseren en vervolgens de voorwaarden samen met u beiden opstellen.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust op telefoonnummer: 078-630 98 68 of stuur ons een e-mail: notaris@dovianus.com

Menu