Aankoop woning

Voor al uw vragen betreffende de aan- en verkoop van uw woning kunt u bij ons terecht.

Aankoop woning, hoe regelt u dat?

U heeft een woning gevonden en na de bezichtiging bent u het eens geworden over de prijs met de verkopende partij. Als het koopcontract vervolgens is getekend, is het huis of appartement nog niet uw eigendom. De woning moet namelijk nog officieel worden overgedragen. Daarvoor moet u naar de notaris.

Wat doet de notaris voor u?

De notaris regelt bij aankoop van een woning onder meer de opmaak van de leveringsakte. Bij de overdracht tekenen u, de verkoper en de notaris deze akte. Heeft u een hypothecaire lening afgesloten voor de aankoop van de woning? Dan wordt ook de hypotheekakte bij de overdracht door u en de notaris ondertekend.

Vaak wordt tegelijkertijd bij de aankoop van de woning, ook een samenlevingsovereenkomst en/of testament opgemaakt.

Leveringsakte en inschrijving in Kadaster

De eigendomsoverdracht is pas een feit, als de notaris een afschrift van de leveringsakte heeft laten inschrijven in het Kadaster. Ook zorgt de notaris ervoor, dat uw hypotheekakte wordt  geregistreerd bij het Kadaster.

Bel ons:

078-630 98 68
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-12:30 uur en van 13:30-17:00 uur.

E-mail ons:

notaris@dovianus.com

Waarom kiest u voor ons?

Deskundig en persoonlijk advies

Informele sfeer

Gunstige all-in tarieven

Heeft u nog geen koopovereenkomst via de makelaar of andere adviseur?

U kunt een woning aankopen zonder tussenkomst van een makelaar of adviseur. U dient dan zelf een koopovereenkomst op te stellen. Voor de aankoop van een woning is een schriftelijke koopovereenkomst namelijk wettelijk verplicht.

De notaris kan u daarbij helpen zodat u én de verkoper zeker weten, dat alle noodzakelijke voorwaarden in de koopovereenkomst staan, en deze voldoen aan de wettelijke vereisten. Daarnaast voorkomt de notaris zo, dat u belangrijke zaken vergeet te regelen, zoals ontbindende voorwaarden, het stellen van een bankgarantie of het bedingen van een waarborgsom.

Woning aankopen zonder hypotheek?

Als u uit eigen middelen een woning aankoopt, dus zonder hypotheek, dan is tussenkomst van een notaris toch vereist.
De notaris maakt voor u de leveringsakte op.

U kunt voor alle vragen betreffende aan- en verkoop van uw woning bij ons notariskantoor terecht. Neemt u gerust contact met ons op!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust op telefoonnummer: 078-630 98 68 of stuur ons een e-mail: notaris@dovianus.com

Menu