Splitsing in appartementsrechten

Aankoop van flat of bovenwoning? De notaris regelt de splitsing in appartementsrechten voor u.

Splitsing appartementsrechten, hoe regelt u dat?

Koopt u een flat of een bovenwoning? Dan betreft het waarschijnlijk een appartementsrecht. Het betreffende gebouw is dan gesplitst in appartementsrechten. Voor zo´n splitsing is tussenkomst van een notaris vereist.

Wat doet de notaris voor u?

Splitsingsakte
Voor de verdeling van het gebouw maakt de notaris een splitsingsakte waarbij dit in meerdere appartementsrechten wordt opgesplitst. Bij de splitsingsakte hoort een plattegrond van het gebouw, waarop de verschillende appartementsrechten zijn aangegeven. Deze plattegrondtekening wordt samen met de splitsingsakte ingeschreven in het Kadaster.

Alle appartementseigenaren zijn dus samen eigenaar van het hele gebouw. Ook bent u samen met uw naaste-, boven- en benedenburen verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gehele gebouw. Dit gebeurt via de Vereniging van Eigenaars (VvE).

Koopakte
Wanneer het appartement uw eigendom is geworden, dan bent u automatisch mede gerechtigd tot de gezamenlijke ruimten. Deze mede gerechtigheid is ook in de splitsingsakte vastgelegd.

Vereniging van Eigenaars (VvE)

Als eigenaar van een appartement bent u automatisch (van rechtswege) lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE) van uw appartementencomplex.

Sinds kort moet de VvE, net als elke vereniging, verplicht worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Bel ons:

078-630 98 68
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-12:30 uur en van 13:30-17:00 uur.

E-mail ons:

notaris@dovianus.com

Waarom kiest u voor ons?

Deskundig en persoonlijk advies

Informele sfeer

Gunstige all-in tarieven

Verkoop appartement

Wanneer u uw appartement wilt verkopen, dan kan de notaris u uiteraard ook van dienst zijn: onder meer door voor u de eigendomsoverdracht te regelen en ervoor te zorgen dat alle zaken omtrent de verplichtingen van de VvE worden afgehandeld.

U kunt voor alle vragen betreffende splitsing appartementsrechten en/of de aan- en verkoop van uw flat of bovenwoning bij ons notariskantoor terecht. Neemt u gerust contact met ons op!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust op telefoonnummer: 078-630 98 68 of stuur ons een e-mail: notaris@dovianus.com