Verkoop bedrijfspand

Wilt u bedrijfsonroerend goed verkopen?
De notaris kan u helpen bij de juridische en fiscale aspecten.

Hoe regelt u de verkoop van bedrijfsonroerend goed?

Heeft u een koper gevonden voor uw bedrijfspand of kantoorruimte? Voor de levering van bedrijfsonroerend goed is het inschakelen van een notaris noodzakelijk. U krijgt naast de financiële kant, ook te maken met juridische en fiscale aspecten.  Een goede voorbereiding is van groot belang, zodat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De notaris kan u daarbij helpen.

Wat doet de notaris voor u?

Nadat u overeenstemming heeft bereikt met de koper over de verkoopprijs van uw pand, kan de koopakte door de notaris worden opgesteld. Dit kunt u door de notaris laten doen, opdat het document aan alle juridische voorwaarden voldoet. Nadat de koopakte is ondertekend, stelt de notaris een akte van levering op. Hierin staat o.a. de datum vermeld waarop de koper de koopsom moet voldoen. U ontvangt vooraf een concept voor de leveringsakte en de nota.

De eigendomsoverdracht is pas een feit, als de notaris een afschrift van de leveringsakte heeft laten inschrijven in het Kadaster. Ook regelt hij nadien de aflossing van de eventuele leningen die aan de hypotheek verbonden zijn.

Fiscale aspecten: voorkom herziening BTW

De fiscale regels omtrent de verkoop van bedrijfsonroerend goed zijn complex. Zo is de verkoop van onroerend goed binnen twee jaar na de eerste ingebruikname belast met BTW.

Mr. Remus Dovianus kan u hierin deskundig begeleiden. Schakel de notaris tijdig in, het liefst vóórdat u het pand te koop gaat zetten.

Bel ons:

078-630 98 68
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-12:30 uur en van 13:30-17:00 uur.

E-mail ons:

notaris@dovianus.com

Waarom kiest u voor ons?

Deskundig en persoonlijk advies

Informele sfeer

Gunstige all-in tarieven

Wilt u uw bedrijfspand of kantoorruimte verkopen? Ons notariskantoor is u graag van dienst bij de voorbereidende werkzaamheden en de juridische en fiscale zaken rondom de verkoop van uw pand.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust op telefoonnummer: 078-630 98 68 of stuur ons een e-mail: notaris@dovianus.com

Menu