Overdrachtsbelasting en BTW

Vragen over overdrachtsbelasting of BTW? Notaris mr. Remus Dovianus kan u adviseren en helpen om dit goed te regelen.

Overdrachtsbelasting en BTW: fiscale regels

Koopt of verkoopt u een woning of bedrijfsonroerend goed? Of koopt u aandelen in een nv/bv? Dan krijgt u te maken met fiscale regels.
Notaris mr. Remus Dovianus kan u daarbij adviseren en helpen deze belastingzaken goed te regelen.

Overdrachtsbelasting bij aankoop onroerend goed en aandelen

U koopt een onroerende zaak (bijvoorbeeld een bedrijfspand, een stuk grond of een woning), of u krijgt recht op onroerende goed (bijvoorbeeld het recht van opstal of erfpacht). In deze gevallen moet u overdrachtsbelasting betalen.

Koopt u een nieuwbouwwoning, dan moet u omzetbelasting (BTW) afdragen. Wanneer u een nieuw gebouwde recreatiewoning aankoopt, kunt u deze omzetbelasting mogelijk terugkrijgen.
Ook wanneer u eigenaar wordt van aandelen in een nv of bv, of maat in een maatschap waarvan de bezittingen uit onroerende zaken bestaan, moet u over deze onroerende zaken overdrachtsbelasting betalen.

Als een notaris bij de overdracht van een onroerende zaak een akte opmaakt, hoeft u niets te doen. De notaris doet namens u aangifte en zorgt ervoor dat het bedrag van de overdrachtsbelasting bij de Belastingdienst wordt voldaan. Ook als u het niet eens bent met de uitkomst van een aangifte voor de overdrachtsbelasting of indien u gebruik kunt maken van een vrijstelling, kan de notaris voor u bezwaar aantekenen.

BTW bij verkoop onroerend goed

De verkoop van een onroerende zaak is meestal vrijgesteld van BTW. Maar er zijn een aantal uitzonderingen. Laat u door onze notaris goed informeren over de regels, uitzonderingen en andere zaken omtrent het verkopen van onroerend goed.

Bel ons:

078-630 98 68
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-12:30 uur en van 13:30-17:00 uur.

E-mail ons:

notaris@dovianus.com

Waarom kiest u voor ons?

Deskundig en persoonlijk advies

Informele sfeer

Gunstige all-in tarieven

Bent u van plan om onroerend goed of aandelen te kopen of verkopen? Neemt u dan tijdig contact op met ons notariskantoor: mr. Remus Dovianus adviseert u graag en helpt u bij het opstellen van de benodigde documenten.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust op telefoonnummer: 078-630 98 68 of stuur ons een e-mail: notaris@dovianus.com

Menu